algemeen

jaap dekkers

visie

teamtraining

levenspad coaching

coaching in de natuur

inspirator in beweging

activiteiten

interview met Jaap

tarieven

contact

email

 


Coaching in de natuur

Een heel ontspannen manier van coaching is wandelen in de natuur met een ervaren coach. Een aantal jaren geleden ben ik daar mee begonnen toen ik nog aan zee woonde. Nu heb ik de zee verruild voor de prachtige bossen en heidevelden in de omgeving van Oosterhesselen/Coevorden.

Het buiten zijn in een gezonde natuurlijke omgeving is heel rustgevend. De natuur, het ruisen van de bomen, de zang van de vogels, het ritme van het lopen brengen je naar de stilte in jezelf. Je krijgt (weer) contact met je gevoel en je lichaam.

<br

Minder meer doen

In de natuur geldt de wet van minder meer doen oftewel ‘less is more'. De kunst van minder doen biedt jou ruimte om inzicht te krijgen in wat jou beweegt in je leven. Je hoeft het niet te bedenken, het dient zich aan.
Wanneer wij ons overgeven aan onze eigen ‘natuurlijke’ behoeftes gaat alles vloeiender. We volgen zo onze levensstroom. Er ontstaat ruimte in jezelf, waardoor er op een natuurlijke manier weer beweging komt in wat ‘vastzit’. Vanuit dit meebewegen met de natuur en (soms letterlijk) stilstaan bij jezelf ontdek je waar je naar toe wil.

Zowel de natuurbeleving als de lichaamsbeweging zorgen, zonder dat er iets ‘moet’, voor een juiste balans tussen lichaam en geest. Ik help je om ontstane nieuwe inzichten en perspectieven te verankeren, een plek te geven.

Wanneer je voelt dat je fysiek of emotioneel vastloopt, is coaching in de natuur een heel goed startpunt om de stroming opnieuw op gang te krijgen

Werkwijze

We beginnen met een eerste kennismakingswandeling in de natuur waar we stil staan bij jouw vragen, doelstellingen en verwachtingen.
Heb je hierna het gevoel gekregen dat je door wilt gaan dan gaan we van start met een coachtraject in de natuur.

Tijdens de wandelingen in de natuur stel ik vragen, doe leuke inspirerende oefeningen, we luisteren naar de stilte in en om je heen en ik speel in op wat er naar boven komt in jou!

De coaching gaat het hele jaar door want elk seizoen heeft zijn eigen charme.

Zet hier de eerste stap en neem contact met me op. Ik help je graag de volgende stappen te zetten.

www.pro6.nl
Bezoek de vormgevers!